א-לה-פלנצ'ה

קרש חיתוך

אם הארוחה האהובה עליכם היא ארוחת בוקר, אז אתם חייבים להכיר את הפלנצ'ה. זה הוא כלי בישול מדהים שהגיע אלינו מדרום אמריקה והוא נמצא שם בשימוש אלפי שנים. פלנצ'ה היא למעשה משטח צליה גדול העשוי מתכת בציפוי אבן או שיש ואפשר לבשל עליה כמעט הכול: החל מביצים, ירקות ופנקייק דרך כריכים וטורטיות ועד המבורגרים ובשר. אבל עבורי, זה הכלי האולטימטיבי לארוחת בוקר עשירה, מגוונת וקלה מאוד להכנה.

 

למה כדאי לעבור לבישול א-לה-פלנצ'ה?
עד כמה שאנחנו אוהבים את המחבתות העגולות שיש לנו בארון הסירים, הפלנצ'ה מספקת תוצאות קולינריות ברמה אחרת. גם הצורה המלבנית והגודל הגדול הינם ייחודיים והם הופכים אותה לאידיאלית לבישול מאכלים שזקוקים לצריבה דוגמת סטייק או סלמון. ניתן לבשל ארוחה אחת במכה אחת. מאחר והפלנצ'ות מגיעות בגדול גדול יחסית למחבתות אחרים, ניתן לבשל עליה כמות גדולה של מעדנים בו זמנית. כך למשל, כאשר אני להכין רוצה ארוחת בוקר אנגלית אותנטית אני יכולה לשים על הפלנצ'ה גם את הביצים, גם את הלביבות, גם את הנקניקיות, גם את הלחמניות וגם את העגבנייה. כך שלמעשה אני חוסכת הרבה מאוד זמן.

 

אני אמנם מרבה לציין את ארוחות הבוקר, אך ניתן להכין על הפלנצ'ה אינספור מאכלים נפלאים ושלל ארוחות, בטח שלא רק ארוחת בוקר. ניתן להכין ארוחות בשריות, ארוחות צהריים, ארוחות ערב, ארוחות טבעוניות, ארוחות צמחוניות או ארוחות ללא גלוטן. למעשה הפלנצ'ה מתאימה לכל מטבח ולכל סגנון חיים.

עכשיו בואו נדבר רגע על ניקוי. הכנו ארוחה, אכלנו טוב, נהנינו, שבענו ועכשיו צריך לנקות. ככה זה כנראה: אין הנאה בלי קצת סבל. בעוד שכדי לנקות את הגריל מכל הבשר והירקות שנבדקו לרשת של הגריל, צריך לשפשף ולנקות היטב היטב ולעיתים אף להשתמש במסירי שומנים, את הפלנצ'ה מנקים במהירות וללא כל קושי. לא נבדקים אליה שאריות אוכל ומאוד קל להשיב לה את הברק הראשוני. זו קורה תודות לכך שהפלנצ'ה עשויה ממתכת יצוקה שעליה אבן או שיש ומאכלים לא נוטים להדבק למשטחי אבן ושיש.

 

בישול וצליה בלי טיפה אחת של שמן. לפלנצ'ה יש הרבה מאוד יתרונות אבל אין ספק שאחד הבולטים שבהם הוא שניתן לבשל ולצלות כמעט כל מאכל וכל זאת מבלי להזדקק לטיפה אחת של שמן. זה פשוט לא יאומן. אנשים לא מאמינים לי כל כך, אבל מאז שיש לנו את מכשיר הצלייה בבית, כל המשפחה, רזתה (ואנחנו בכלל לא שמנים או בדיאטה). כאשר שואלים אותי איך זה שירדתי כל כך במשקל אני אומרת שזה בזכות בפלנצ'ה, אבל משום מה זה לא נשמע לאנשים אמין. פעם הייתי קונה לפחות 2 בקבוקי שמן בשבוע. היום אנחנו קונים בקבוק שמן אחד וגם לו לוקח המון זמן להיגמר.

 

פיזור שווה של חום הוא עוד תכונה שראוי לציין. הפלנצ'ה מעניקה לנו בישול/צלייה בפיזור שווה של חום. הבסיס העבה ותחתית האינדוקציה של הפלנצ'ה הם אלו שמאפשרים את היתרון האדיר הזה.

About שחר לנדאו 20 Articles
שחר לנדאו עורך וכותב עבור מגזין בליפים.

Be the first to comment

Leave a Reply