גידולים הידרופוניים הם נפלאים. הם מאפשרים לנו לגדל צמחים, פרחים, עשבי תיבול, ירקות ופירות היכן שנרצה, ללא כל תלות בזמינות של קרקע או צורך בכמות גדולה של מים. שיטת הגידול ההידרופונית מעניקה לנו הזדמנות לגדל מגוון גידולים במינימום מאמץ אך עדיין מוטלת עלינו, החקלאים ההידרופוניים, האחריות לספק לצמחים שלנו את סביבת הגידול האופטימלית עבורם. זה לא אומר שעלינו לעבוד קשה, זה רק אומר שעלינו להבין את עולם הגידול ההידרופוני, לרכוש ידע בנושא ולדעת מה הכי יעיל וחיוני להתפתחות הצמחים.
דשנים הם דוגמה נהדרת לכך. הדשן הוא מרכיב חשוב מאוד בהתפתחות ובריאות הצמח, והוא אף משפיע על הצלחת היבול כולו. אם נשכיל לבחור לצמחים שלנו את סוג הדשן המתאים ביותר, אנחנו צפויים להנות מיבול מרשים, אך אם נספק לצמחים סביבה אופטימלית מבלי לספק להם את הדשנים המתאימים, אנחנו צפויים להתאכזב מרה מן התוצאות.
יש לציין שיש היום בשוק שפע של סוגי דשנים, חלקם איכותיים חלקם פחות. אז איך, אפוא, יודעים באיזה מותג לבחור? הנה כמה עצות כלליות שיכולות לעזור לכם לבצע את הבחירה המתאימה ביותר.
עולם הדשנים הוא מורכב ומסועף אך הוא אחד המרכיבים הכי חשובים בחקלאות, בין אם מדובר בחקלאות מסורתית ובין אם מדובר בחקלאות הידרופונית. בשל כך, יש חברות ומותגים שמשקיעים משאבים רבים במחקר ובפיתוח דשנים. רצוי מאוד לבחור חברות ומותגים שמבצעים ניסויים ומחקרים בעצמם. חברה שעמלה על מחקר ופיתוח, חברה ששואפת להתחדש עם הזמן זו בהחלט חותמת של איכות.
התאמה לתנאים המקומיים יכולה להעיד גם היא על חברה או מותג איכותיים. כידוע, בכל מדינה יש תנאים שונים: מזג אוויר שונה, דשנים מתאימים שונים, לחות ותאורה שונים ועוד. חברות דשנים יודעות זאת ויש חברות שעושות מאמצים כבירים כדי להתאים לכל מדינה או אזור גיאוגרפי את הדשנים המתאימים ביותר לתנאים המקומיים. לכן, אם אתם רואים דשן שמותאם לתנאים המקומיים של ישראל, כדאי להמשיך ולבחון אותו ואם הוא עונה על שאר הקריטריונים – אז כנראה שיש לכם מותג דשן איכותי ביד.
אחד היתרונות הבולטים בשיטת הגידול ההידרופונית הוא היכולת לשלוט באופן כמעט מוחלט בתנאי הסביבה של הצמח, כאמור.
ואם אפשר לשלוט ולפקח על כל התנאים אז אפשר לשחזר במדויק את תנאי הגידול של יבול איכותי ולהימנע משחזור של גידול ירוד. כדי שנוכל לשחזר את תנאי הסביבה של יבול טוב אנחנו חייבים להשתמש באותו הדשן בדיוק שבו השתמשנו כאשר היבול היה טוב. לשם כך אנחנו צריכים חברה שמציעה דשנים אחידים. כי אם בפס ייצור אחד יצא להם תערובת דשנים מסוימת ובפס ייצור מאוחר יותר תופק תערובת דשן שונה, החקלאי לא יוכל לשחזר את ההצלחה. חברות ומותגי דשנים איכותיים יוכלו להבטיח לכם דשנים אחידים. חברות אלו מצוידות במיטב המכשור והטכנולוגיה וביכולתם לשחזר אינספור פעמים ובאופן מדויק את אותה תערובת דשנים, וזה חשוב מאוד לחקלאים ההידרופוניים.
כדאי מאוד לבחור בחברות דשנים שמשקיעות לא רק באיכות הדשן והתאמתו לסוגי הגידולים השונים כי אם גם חושבת על החקלאי. בחרו חברות שמציעות דשנים שקל לעבוד איתם, שהם ידידותיים לחקלאי.
לבסוף, שימו לב למארז שבו מגיע הדשן. דשנים צריכים להיות סגורים היטב אפילו אטומים כדי שיוכלו לשמור על איכותם לאורך זמן ובתנאי אקלים שונים. לכן, כדאי מאוד לרכוש סוגי דשנים שהמארז שלהם אטום והרמטי.
Leave a Reply
יש להתחבר למערכת כדי לכתוב תגובה.