מתכונים מיוחדים לסעודת ראש השנה

מתכון לראש השנה

אנחנו מאמינים בבורא עולם ויודעים שיש לו תכניות עבורנו, היהודים. חגי ישראל הם ההוכחה לכך, ובמיוחד חגי תשרי. בתקופה זו אנחנו מתחילים חשבון נפש עמוק, מבקשים סליחה ומחילה על העוולות שעשינו (אם עשינו) וגם סולחים לאלו שפגעו בנו.

חגי תשרי הם גם זמן של טוהר וקדושה. אנחנו מטהרים עצמנו במקווה בערב ראש השנה, מתפללים על קברי צדיקים ומבקשים שישמעו את התפילות שלנו. זה הזמן שבו הנדרים שלנו מותרים ("התרת נדרים") וניתנת משמעות גדולה למילים שיוצאות מפינו, אך גם לאוכל שנכנס אליו.

מחפשים מרק לחורף? קבלו מגוון מתכוני מרקים חורפיים שיחממו לכם את הלב

סעודת ראש השנה היא, אפוא, חשובה מאין כמוה והיא מסמלת עבורנו, היהודים, התחלה חדשה ורעננה ופתיחת דף חדש בחיים שלנו. כך למשל, המנהג לאכול בראש השנה חלות עגולות מסמלת עיגול שלם ומושלם אך גם השלמה, והדבש שבו אנחנו טובלים את החלה העגולה ואת התפוח מבטא את תפילותינו לשנה חדשה טובה יותר, נעימה יותר וכמובן מתוקה יותר. גם התוספת בברכה "יעלה ויבוא" ייחודית לראש השנה והיא מסמלת את החגיגיות והתקווה שטמונים בהתחלה החדשה.

מתכונים לראש השנה וחגי תשרי

אין זה פלא, אפוא, שהרבה מאוד מתכונים לראש השנה מכילים את חומרי הגלם הבאים, שכן כל אחד מחומרי הגלם האלו מסמל משהו אחר עבורנו. מתכונים לראש השנה כוללים בין היתר: סלק – שמסמל את תקוותנו לסלק את אויבינו ושונאינו. אנחנו אוכלים כרישה, שמסמלת את "שיכרתו שונאינו ואויבינו ורוצי רעתנו".

גם הרימון מקבל מקום של כבוד בשולחן סעודת ראש השנה, כי ריבוי הגרעינים של הרימון מסמלים את השפע שאליו אנחנו מייחלים. ראש של דג מסמל את התקווה שלנו להיות לראש ולא לזנב, כלומר להיות מובילים ולא סבילים בעולם הזה. דלעת הפכה גם היא לחלק אינטגרלי משולחן החג והיא מסמלת את הזכויות של העם היהודי. תמרים מאפיינים גם הם את שולחן החג והם נועדו לסמל את השאיפה שלנו שיתמו כל שונאינו ואויבינו.

מאז ומתמיד היה לאוכל משמעות סמלית במסורת היהודית, וכמי שאוהבת לבשל ולאפות, כאשר אני מכינה את סעודת החג אני זוכרת ומקדשת את הסמליות החשובה הזו. אז הנה לפניכם כמה מתכונים לראש השנה שהם גם טעימים במיוחד אך גם מכילים את סמלי החג.

מתכון לראש השנה: מרק תפוחי אדמה וכרישה / סוגת

המצרכים הדרושים:

2 גזרים – לקצוץ דק
6 תפוחי אדמה
6 גבעולי כרישה – לפרוס לפרוסות
בצל בינוני-גדול
מספר גבעולי פטרוזיליה
שן שום – לכתוש היטב
גבעול סלרי – לקצוץ דק
ליטר מים
5 כפו שמן
מלח
פלפל

אופן ההכנה:

טגנו בסיר גדול את השום, הפטרוזיליה, הסלרי והגזר וערבבו למשך כ-5 דקות.
לאחר 5 דקות הוסיפו את הכרישה והמשיכו לטגן למשך 10 דקות נוספות.

הוסיפו אל הסיר תפוחי אדמה ומים, הוסיפו פלפל ומלח ובשלו עד אשר תפוחי האדמה מתרככים. בשלו לפחות חצי שעה.

צננו מעט את המרק.

הכניסו את המרק לתוך בלנדר וערבבו עד שכל המרק מקבל מרקם קרמי וקטיפתי.

לפני ההגשה עטרו את המרק בגבעולי פטרוזיליה.

בתאבון.

קינוח חלומי לראש השנה: עוגיות תמרים / סוגת

המצרכים הדרושים:

250 גרם ביסקוויטים או עוגיות לוטוס – לקצוץ גס
500 גרם ממרח תמרים
מיכל שמנת מתוקה
כוס תערובת פיסטוקים, שקדים ואגוזים – לקצוץ גס

אופן ההכנה:

הכניסו לסיר קטן רבע מכמות השמנת המתוקה ואת כל התמרים ובשלו אותם על להבה בינונית, עד אשר מתקבלת תערובת אחידה במרקם רך.
הסירו את הסיר מהאש וצננו את התערובת.

הקציפו את השמנת שנותרה לכם, עש אשר מתקבלת קצפת רכה.

הוסיפו את שאר החומרים לקערת הקצפת וערבבו בתנועת קיפול עדינה עד אשר מתקלת תערובת אחידה.

חלקו את התערובת ל- חלקים על מנת ליצור 2 גלילים שווים. עטפו כל גליל בנפרד בניילון נצמד ושמרו את הגלילים במקפיא למשך 3 שעות לערך.

בתום 3 שעות, הוציאו את הגלילים מהמקפיא והעבירו אותם לקופסה.

לפני ההגשה, פרסו את הגלילים לפרוסות.

*אחסון: בקופסה סגורה במקרר או במקפיא.

בתאבון,
ושתהיה לכם שנה טובה, ברוכה ומתוקה

About שחר לנדאו 22 Articles
שחר לנדאו עורך וכותב עבור מגזין בליפים.

Be the first to comment

Leave a Reply