על אף שהמילה "נכה" או "נכות" הן לא המילים הראשונות שעולות לנו לראש כשאנחנו חושבים על מחלת הסרטן, ישנם מצבים, סוגים ורמות שונות של המחלה אשר מאפשרות זכאות לשימוש בתו נכה. ייתכן שאנשים רבים אינם מודעים לכך, לעתים אפילו החולים עצמם אשר ראויים וזקוקים לסיוע ולהטבות שהתו מעניק להם או לאלה המקדישים מזמנם ומרצם לטפל בהם. לפיכך, חשוב להפיץ ולדייק עד כמה שאפשר לקהל הרחב את תנאי הזכאות ואת רשימת הלקויות והמצבים בהם אנשים עם מגבלויות וקשיים יכולים להעזר בהקלות ובהטבות שמספק תו נכה.
כמו חולי סוכרת, פגועי גפיים וגב, וחולי לב וריאה – ישנם גם חולי סרטן שתסמיניהם כוללים מגבלות תנועה, כאב וקושי פיזי. מעבר לכאבים כרוניים או תופעות בריאותיות מגבילות הנובעות מן המחלה עצמה, יש לזכור כי דווקא לדרכי הטיפול במחלה ולתרופות הניתנות לחולי סרטן, יש תופעות לוואי שעלולות להיות חמורות ביותר ולגרום לחולה עוד סבל וסימפטומים שליליים רבים המקשים עליו לתפקד ועל אחת כמה וכמה לנוע ממקום למקום.
זה אולי נשמע כמו אבסורד, אך רובנו כבר מודעים לתופעות הלוואי הנגרמות כתוצאה מהטיפולים הכימותרפיים וטיפולי ההקרנות (קרינה רדיואקטיבית על אזור הגידול הסרטני) שלמעשה מהווים סוג של רעל שאמור להשמיד את הסרטן המתפשט בגוף, אך באופן בלתי נמנע, מזיק גם לחלקים הבריאים בגוף ומשפיע לרעה על הבריאות הכללית ותחושת החולה.
> קליק לקבלת ייעוץ מעורך דין תאונות עבודה
השפעות של קרינה וטיפולים כימותרפיים על חולי סרטן יכולים לבוא לידי ביטוי במגוון תופעות לוואי חמורות ואכזריות. מעבר לנשירת השיער, חולי סרטן סובלים מבחילות קשות, הקאות ושלשולים, כאבים קשים בכל חלקי הגוף, דלקות וזיהומים, קשיי נשימה, חולשה קיצונית, סחרחורות, פצעים בפה, חוסר איזון הורמונלי ועוד.
מאחר שטיפול כימותרפי בבסיסו בעצם מזיק גם למערכת החיסונית של החולים, הם עלולים ללקות במחלות משניות נוספות בנוסף לכל אלה שצוינו לעיל. מכך ניתן להסיק בבירור מדוע חולי סרטן רבים צריכים להיות זכאים לקבל תו נכה, שכן ישנו סיכוי גבוה ביותר שיכולתם לנוע, להתנייד ממקום למקום ואפילו לבצע פעולות פשוטות, הופכת קשה עד בלתי אפשרית.
מעבר לכך שרוב חולי הסרטן זקוקים לתו, יש להבין שזקוקים לו אף יותר אלה המטפלים בהם, דואגים להם ומוודאים שהם מגיעים לכל הבדיקות, הטיפולים התכופים, האשפוזים וגם לפעילויות אחרות של שגרת חייהם שאמורות לתרום לתחושה שהחיים נמשכים ויש תקווה מעבר לתרופות וכאבים. דוגמה חשובה למטפלים בחולים שחובה שיינתן להם תו נכה, הוא הורים לילדים חולי סרטן שאין להם כלל רישיון נהיגה.
ילדים ומתבגרים זקוקים לליווי צמוד ותמידי, לתמיכה וטיפול וכמובן גם להסעה ממקום למקום, באופן שיסייע להם להפיק מקסימום נוחות ומינימום מאמץ בתהליך הניוד. במיוחד עבורם חשוב שתהיה אפשרות להקל ולו במעט את השגרה ולהעניק תחושה של נורמליות בהגעה לפעילויות יומיומיות מהנות עם חבריהם ומשפחתם.
Leave a Reply
יש להתחבר למערכת כדי לכתוב תגובה.